Evaluarea Naționala 2018

Zvonurile din sistem și informațiile primite la partid, cum că tinerii slabi la învățătură sunt descurajați de la a se înscrie la Evaluarea Națională, cu scopul de a crește artificial procentele de promovare, sunt confirmate printr-o analiză a asociației Human Catalyst.

Din dorința de a-și acoperi incompetența și de a-și păstra pozițiile cu orice preț, mulți directori de școli, chiar și cu girul inspectoratelor școlare, le interzic elevilor considerați slabi la învățătură să se înscrie în Evaluarea Națională.

„Din datele preliminare ale studiului cantitativ, rezultă la acest moment 22.131 elevi absolvenți de clasa a 8-a care nu au fost înscriși în evaluarea națională și care nu au fost repetenți, exmatriculați sau cu situația școlară neîncheiată, în anul 2017”, arată cei de la Human Catalyst.

În contextul în care ne apropiem cu pași repezi de perioada de înscriere a candidaților, programată pentru 4 – 8 iunie, este nevoie de un demers rapid din partea Ministerului, care să sancționeze drastic astfel de comportamente și să prevină repetarea situației în sesiunea din acest an. Oare PSD dorește rezolvarea situației? Oare își vor asuma scăderea considerabilă a mediilor în mandatul lor… sau preferă o spoială ieftină a rezultatelor?

Mai multe detalii:

Marilen Pirtea: Misterul procentelor mari de la Evaluarea Națională, demontat