Am prezentat, astăzi, în Parlament, moțiunea Partidului Național Liberal cu privire la degringolada din învățământ și măsurile profund greșite inițiate de PSD în educație.

Astăzi, în Parlament, am prezentat moțiunea Partidului Național Liberal cu privire la degringolada din învățământ și măsurile profund greșite inițiate de PSD în educație.

Ne aflăm într-un moment crucial, în care trebuie să ne întrebăm încotro ne dorim să meargă educația în România. Pașii înapoi făcuți în ultimul an sunt extrem de îngrijorători și ne arată un traseu care duce spre centralizare, învechitul și mult blamatul sistem bazat pe concentrarea puterii în pixul partidului, dar care place atât de mult pesediștilor.

Ne-am dorit ca moțiunea să nu fie despre lupta politică. Ea exprimă un punct de vedere tehnic și nepărtinitor, util pe termen scurt, mediu și lung, pentru îndreptarea erorilor din sistem, un exercițiu de responsabilitate în raport cu starea educației din România. Nu ne împotrivim guvernării haotice doar aducând critici sau cerând capul cuiva. În primul rând, propunem soluții la cele mai apăsătoare dintre problemele sistemului.

Așa cum am mai spus, un popor educat inovează, inovarea aduce progres, iar progresul generează prosperitate și o viață mai bună pentru noi toți, un viitor care să ne țină tinerii în țară, un viitor cu o Românie ca afară.