Câștigarea premiului anual al UNITER

Viitorul cultural al Timișoarei arată bine datorită profesioniștilor care știu să lucreze în echipă. În această dimineață, am avut bucuria să o întâlnesc pe doamna Ada Lupu Hausvater, directoare la Teatrul National Timisoara, căreia i-am transmis felicitări pentru marele premiu obținut din partea UNITER. Premiul pentru cel mai bun spectacol este rezultatul unui efort artistic colectiv, desfășurat pe termen lung. Iată cât de mult poate aduce munca în echipă pentru comunitate!

Acest succes deplin este meritat deopotrivă de frumoasa echipă ce a făcut posibil spectacolul „Rambuku”, dar și de întreaga comunitate a teatrului timișorean. Distincția îndreaptă atenția publicului din toată țara către Timișoara, unde oameni cu mult talent reușesc să ofere publicului, din nou, un spectacol cu o viziune creativă şi profund inovatoare.

Gala UNITER 2018 a mai premiat și regia spectacolului „Incredibila şi trista poveste a candidei Erendira şi a bunicii sale fără suflet” de Gabriel Garcia Marquez, produs de Teatrul German de Stat sub semnătura regizorală a lui Yuri Kordonski.

Cele două premii sunt importante pentru spațiul cultural al Timișoarei, confirmând, încă o dată, că alegerea orașului nostru pentru găzduirea programului Capitală Europeană a Culturii în 2021 a fost perfect îndreptățită.