Amendament la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii apelor, astfel încât circulația vaporașelor pe Bega să fie posibilă.

Prin eforturile colegilor de la Geografie și Sociologie, UVT a generat un studiu extrem de util Timișoarei, privind gradul de satisfacție a turiștilor străini în orașul nostru.

Media generală de 7.5 obținută de Timișoara din notele acordate de turiști nu lasă loc de mari bucurii, dar nici nu dezamăgește. Concluzia extrem de scurtă ar fi că avem de lucru, avem ce îmbunătăți și este nevoie de implicarea tuturor actorilor socio-culturali.

O poziție cheie în proiectul Capitală Culturală Europeană revine universităților, UVT asumându-și încă de la începuturile acestuia un rol important, pe măsura expertizei de care dispune. Ne dorim ca studiul să contribuie la generarea de politici publice sustenabile pentru Timișoara. El poate fi pus la dispoziția responsabililor din toate instituțiile abilitate în administrarea actului turistic.

Unele cifre nu surprind, sunt parte a realităților României, nu numai ale Timișoarei. Sunt neajunsuri confirmate oficial prin acest studiu. Corectarea lor poate crește substanțial gradul de satisfacție al turiștilor, ceea ce ar conduce mai apoi la un aflux mai mare de turiști. Avem și puncte forte, însă chiar dacă stăm bine la anumite capitole, ele nu trebuie ignorate. Este mereu loc de mai bine.

Studiul și-a propus identificarea profilului turistului străin, a principalelor caracteristici ale sejurului, cât și identificarea gradului de satisfacție în raport cu calitatea și organizarea resurselor turistice, respectiv cu infrastructura şi facilităţile oraşului.