Inițierea grupului de lucru parlamentar pentru autostrada Timișoara – Belgrad

Am luat decizia inițierii unui grup de lucru parlamentar, menit a resuscita o investiție extrem de utilă pentru Timișoara și zona de vest a țării – autostrada care să facă legătura între Timișoara și Belgrad. Susținut cu tărie de către vecinii noștri sârbi, proiectul a fost îngropat de guvernul PSD anul trecut.

Dincolo de accesul facil al forței de muncă în Timiș, unde șomajul redus duce la pierderea multor investiții, beneficiile pentru turism și schimburile economice s-ar traduce în creșterea bugetelor locale, cât și a PIB-ului.

În asemenea cazuri, atunci când interesul public este în joc, culoarea politică nu trebuie să conteze. Astfel, grupul de lucru este deschis parlamentarilor de Timiș de la toate partidele. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine.

Nu vreau să amăgesc oamenii în a crede că acest demers va duce în scurt timp la demararea investiției. Sunt multe de făcut. Acum, este foarte important să nu lăsăm acest proiect să moară, să mobilizăm autoritățile în a-și lua un angajament ferm față de timișoreni.

Mai multe detalii:

Parlamentarii de Timiș, chemați să facă lobby pentru autostrada spre Belgrad